Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός: Νέο ύποπτο κρούσμα στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι..



Ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού παρουσίασε υπερήλικας που νοσηλευόταν στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι», στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με το Open TV, πρόκειται για άνδρα ηλικίας άνω των 100 ετών, ο οποίος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ελπίς.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τους ελέγχους στην ιδιωτική κλινική η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα, καθώς λόγω εσωτερικής εξάπλωσης του κορωνοϊού ήδη έχασαν τη ζωή τους δύο νοσηλευόμενοι.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι έρευνες στρέφονται στο επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον ενός γιατρού ο οποίος εργαζόταν ως εξωτερικός συνεργάτης στην κλινική. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα ο συγκεκριμένος γιατρός σταμάτησε να συνεργάζεται με την κλινική λόγω των κρουσμάτων, ωστόσο αρνείται να σταματήσει τα εξωτερικά ιατρεία.

Την ίδια ώρα σοβαρές είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, ενώ «τρέχει» η κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες λειτουργίας της κλινικής. Γιος ασθενή μιλώντας σε δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού ήταν γνωστά στους αρμόδιους της κλινικής αρκετές ημέρες νωρίτερα από τις επίσημες ανακοινώσεις και δεν έκαναν τίποτα ώστε να μη χαθούν ανθρωπινές ζωές.

Χτες, κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποίησε αυτοψία στην κλινική προκειμένου να διερευνηθεί η συμμόρφωση στην εφαρμογή των μέτρων του περιορισμού του κορωνοϊού. Από την έρευνα των επιθεωρητών καταγράφηκαν αρχικές διαπιστώσεις, ιδιαίτερα για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ ζητήθηκε και σειρά εγγράφων και λοιπών ελεγκτικών πειστηρίων.

Ο έλεγχος διενεργείται αυτεπαγγέλτως σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και όταν ολοκληρωθεί θα συνταχθεί πόρισμα για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία υπάρχει επικοινωνία. Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζήτησε από την κλινική να της προσκομίσει τους φακέλους όλων των ασθενών. Ο εισαγγελέας, αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία που του προσκομιστούν, θα προχωρήσει στην κλήτευση μαρτύρων, πριν καταλήξει για το αν πρέπει να αποδοθούν ή όχι ποινικές ευθύνες στους υπευθύνους της κλινικής.