Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός: Επιστρέφει η μουσική- Απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση



Τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Υγείας, από τις 30 Ιανουαρίου, θα επιτρέπεται η μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση, ενώ απελευθερώνεται και το ωράριο.

Τα μέτρα για τα γήπεδα παραμένουν. Ενώ την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Τέλος ανέφερε πως δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως τις 7/2, αφού πολλοί εμβολιασμοί αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.
Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός ανακοίνωσε

«Αναφορικώς με την εστίαση και τη διασκέδαση επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο. Παραμένει όμως ωστόσο η καθήμενη διασκέδαση.

Αναφορικώς με τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα, το μέτρο θα παραμείνει ως έχει. Θα επανεξεταστεί όμως την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον λόγω ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό να εμβολιαστούν δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού από 31 Ιανουαρίου ως και 7 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες ως και την 7η Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι».