Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κορωνοϊός: Αυστηρές οδηγίες Τσιόδρα για τους νοσούντες που μένουν σπίτι



Ο κ. Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης καθημερινής ενημέρωσης, σημείωσε ότι πολλοί θα είναι οι συμπολίτες μας που ενδεχομένως να φέρουν τα συμπτώματα ή και να είναι θετικοί στον ιό και οι οποίοι θα παραμείνουν στο σπίτι τους, εφόσον δεν είναι απαραίτητη η νοσηλεία τους σε νοσοκομείο.
«Να παρακολουθείτε την υγεία σας, χρειάζεται τακτική επικοινωνία με επαγγελματία υγείας, να βρίσκεστε σε δωμάτιο που αερίζεται και να υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις εντός του σπιτιού».
Οι άρρωστοι θα μένουν σε ξεχωριστό δωμάτιο κι, αν δεν είναι εφικτό αυτό, να τηρείται η απόσταση ασφαλείας δύο μέτρων από τα άλλα μέλη της οικογένειας. Να περιορίζεται στο ελάχιστο η μετακίνηση του ασθενή στο σπίτι.
Χρησιμοποιούμε χειροπετσέτα μίας χρήσης ή υφασμάτινη που δεν την χρησιμοποιούμε ξανά. Πλένουμε και απολυμαίνουμε την τουαλέτα κάθε φορά μετά από χρήση.
«Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας είναι κύριοι χώροι που δεν θέλουμε να εισχωρήσει κανένα ύποπτο περιστατικό».
«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, να μην έχουμε επαφή με ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια μας, παρά μόνο για βοήθεια. Να φροντίζει ένας τα ηλικιωμένα άτομα» είπε, υπογραμμίζοντας πως «ο ιός δεν σέβεται καμιά ηλικία».