Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κορωνοϊός : Ανησυχία για τα κρούσματα σε Κιλκίς, Ξάνθη και Βόλο



Ανησυχία από περιστατικά κοροναϊού που καταγράφηκαν στην περιοχή του Βόλου, όπου ένα ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία δεν τήρησε την καραντίνα και ήρθε σε επαφή με κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, πρόκειται για δύο Έλληνες από την Γερμανία οι οποίοι εντοπίστηκαν κατά την ιχνηλάτηση κρούσματος 30χρονης εγκύου και του συζύγου της από τον Βόλο.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα σε χωριό του δήμου Μετεώρων όπου διαμένει το ζευγάρι των Ελλήνων.

Στο μεταξύ ικανοποιητικά κινούνται τα επίπεδα των ελέγχων που γίνονται στην περιοχή της Ξάνθης, ενώ ήδη ξεκίνησαν και τα πρώτα τεστ αντισωμάτων στο γενικό πληθυσμό και συγκεκριμένα από το Κουφονήσι.

Η προσοχή των ειδικών, ωστόσο, είναι στραμμένη στην Ξάνθη, μετά την εμφάνιση 7 κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ οργώνουν τα χωριά της Ξάνθης για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων. Στόχος είναι να ληφθούν δείγματα από το 10% του πληθυσμού.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα, η Πολιτική Προστασία θα αποφασίσει εάν θα χρειαστεί η λήψη τοπικών μέτρων περιορισμού.

Παράλληλα, πέντε σχολεία έκλεισαν για απολύμανση στο Βόλο, καθώς άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της εγκύου που βρέθηκε θετική, είναι εκπαιδευτικοί. Θετικός στον ιό και ο σύζυγός της, που εργάζεται ως ποδοσφαιριστής σε ακαδημία ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές και στο Κιλκίς, μετά την εμφάνιση κοροναϊού σε μία έγκυο στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν 360 δείγματα από πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προληπτικά έκλεισαν για απολύμανση τέσσερα σχολεία.

Τα νέα κρούσματα έχουν προκαλέσει την ανησυχία των ειδικών που απευθύνουν έκκληση για τήρηση των αποστάσεων και συστηματική χρήση των μέσων ατομικής προστασίας.