Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κορωνοϊός: 56 νέα κρούσματα- 2011 συνολικά- 4 νέοι θάνατοι



Τέσσερις θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό σημειώθηκαν σήμερα μέσα σε λίγες ώρες .90 θάνατοι συνολικά. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2.011 μετά την επιβεβαίωση 56 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη καθημερινή καθιερωμένη ενημέρωση. Από τον συνολικό αριθμό των νοσούντων, το 57% είναι άνδρες, τα 525 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 736 είναι επαφές ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος. Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 77 συμπολίτες μας, εκ των οποίων μόλις 14 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών των ανθρώπων, είναι τα 67 έτη, ενώ το 75% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Αναφερόμενος στους ρομά
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έκανε ειδική αναφορά στην κοινότητα των Ρομά, με αφορμή φυσικά την ένταση που προκλήθηκε το μεσημέρι στη Λάρισα. Παραθέτοντας οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε. «Υπενθυμίζεται η ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των πολλών και φτωχών Ρομά στην Ευρώπη». Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες κατά την τρέχουσα πανδημία καθώς ζουν σε υποβαθμισμένες κατοικίες. «Σε πολλά μέρη εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό» και συνέχισε πως στις κοινότητες των Ρομά καθίσταται «δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης σε υπερπλήρεις κατοικίες».

«Οι Ρομά δεν μπορούν να είναι αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα».

«Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος, φόβο, διχασμό, διαιρέσεις στην κοινωνία μας. Πάνω από όλα η ενότητα» τόνισε ο κ. Τσιόδρας

Υφ.Πολιτικής Προστασίας

Νέα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της Θεσσαλίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 20 κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά.
- Αυστηρή καραντίνα στον οικισμό των Ρομά
-Αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών σε όλη την Θεσσαλία.
-Προληπτικοί έλεγχοι από αύριο σε 3 ακόμα δήμους. Τυρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες, ενώ κλείνει δομή μεταναστών στην περιοχή καθώς βρέθηκε ότι υπάρχει σύνδεση με τον οικισμό των Ρομά.