Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Κορωνοϊός: 20 τα κρούσματα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»



Είκοσι ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό επιβαίνουν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Στο επιβατικό πλοίο επιβαίνουν συνολικά 383 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων όπου ανάμεσά τους υπάρχουν 33 Έλληνες.
Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του στις 7 Μαρτίου με προορισμό την Ισπανία και είχε ναυλωθεί από μια μεγάλη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων. Το Ελευθέριος Βενιζέλος έφτασε στην Ισπανία όμως δεν κατάφερε να δέσει λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην χώρα. Στη συνέχεια το πλοίο με τους 383 επιβάτες κατέπλευσε προς την Τουρκία όπου και εκεί δεν ήταν δυνατόν να δέσει εξαιτίας των έκτακτων μέτρων.
Το πλοίο έφτασε στην Ελλάδα στις 22 Μαρτίου, για ανεφοδιασμό καυσίμων και τρόφιμα και παραμένει έξω από το λιμάνι του Πειραιά.
Κατά την διάρκεια της χθεσινής μέρας έγινε γνωστό ότι ένας 72χρονος ναυτεργάτης ελβετικής καταγωγής ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Αμέσως μετά κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ανέβηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος και πραγματοποίησε τεστ σε όλους του επιβάτες εκ των οποίων οι είκοσι βγήκαν θετικοί.