Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κορωνοίός: 2 νέοι θάνατοι- 17 νέα κρούσματα - 43 Διασωληνωμένοι



Δύο θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό σημειώθηκαν σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 136.
Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2.534 μετά την επιβεβαίωση 17 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης καθημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.
Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 43 συμπολίτες μας με το 89% εξ αυτών πάσχει από υποκείμενο νόσημα και μέση ηλικία τα 67 έτη, ενώ μόλις 11 εξ αυτών είναι γυναίκες.

Ακόμα 65 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ, ενώ έχουν διενεργηθεί 66.094 κλινικά δείγματα.
Τέλος, 65 συμπολίτες μας έχουν βγει από τα νοσοκομεία, ενώ έχουν γίνει συνολικά περισσότεροι από 66.000 έλεγχοι για κορωνοϊό.

Σχολεία

Τα σχολεία θα ανοίξουν σταδιακά και με προϋποθέσεις, είπε ο κ.Τσιόδρας, ενώ κατέστησε σαφές ότι οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές σε κλειστούς χώρους, σχολεία, μέσα μεταφοράς, κουρεία, κέντρα αισθητικής και άλλους κλειστούς χώρους, τόσο για τους πελάτες, όσο όμως και για τους εργαζόμενους.. Παράλληλα, όπως σημείωσε η επόμενη περίοδος θα είναι μεταβατική για την επιστροφή στην κανονικότητα όπως την ξέραμε.

Υφ.Πολιτικής Προστασίας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα στον δήμο Μύκης στην Ξάνθη, καθώς στον δήμο αυτό βρίσκονται δύο χωριά – το Ζουμπούλι και το Αρναούτι – που είναι σε καραντίνα.
Ο κ. Χαρδαλιάς είπε μεταξύ άλλων πως η παράταση αυτή γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους.
«Η άρση μέτρων θα πρέπει να μεταφέρει την ατομική ευθύνη από το περιορισμό στο σπίτι στην κυκλοφορία με αυστηρούς κανόνες και σεβασμό στους συμπολίτες μας» σημείωσε.
ΜΕΤΡΑ
«Πιθανόν να χρειαστεί μέτρα που αίρουμε τώρα να τα ξαναπάρουμε στη συνέχεια» προειδοποίησε.
Ζήτησε να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα υγιεινής.
«Μέχρι να αρθούν τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά για την προστασία της υγείας μας. Μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και αποτελεσματική θεραπεία η καθημερινότητα δεν θα είναι ίδια» σημείωσε.