Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κωνσταντίνος - Αννα Μαρία: Γιόρτασαν 57 χρόνια γάμου



Ο τ. Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Πριγκίπισσα Αννα Μαρία γιόρτασαν το περασμένο Σάββατο την 57η επέτειο του γάμου τους σε με μια ζεστή οικογενειακή συγκέντρωση στην οικία τους στο Πορτο Χέλι, ανταλλάσσοντας ευχές αγάπης γεμάτες συγκίνηση.

Η είδηση, κάνει τα τελευταία 24ωρα το γύρο του πλανήτη, ενώ ισχυροί γαλαζοαίματοι ανά την υφήλιο, Βασιλιάδες, πρίγκιπες, Δούκες και ευγενείς, έσπευσαν να εκφράσουν τα σέβη και τα συγχαρητήρια τους στο ζευγάρι, όπως προβλέπει το αριστοκρατικό πρωτόκολλο.

Διαδικτυακές σελίδες των «Royal's Family» σε όλο τον κόσμο, αναφέρονται στο ευχάριστο γεγονός με εκτενή αφιερώματα αλλά και δημοσιεύσεις πλούσιου αρχειακού φωτογραφικού υλικού από τον μοναδικό στην Ελλάδα -κατά τη νεότερη ιστορία- Βασιλικό γάμο που τελέσθηκε με κάθε επισημότητα στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 στην Αθήνα. Ο γαμπρός ήταν τότε 24 χρονών ενώ η εκθαμβωτική σύζυγός του, κόρη του βασιλιά της Δανίας Φρειδερίκου του 9ου και της βασίλισσας Ίνγκριντ, μόλις 18 ετών και 18 ημερών. Τα «18άρια» φάνηκε να ήταν ο τυχερός τους αριθμός.

Χιλιάδες Αθηναίοι κατέκλυσαν εκείνη την ημέρα από τα ξημερώματα τους κεντρικούς δρόμους της στολισμένης γιορτινά πρωτεύουσας για το γαμήλιο γεγονός του αιώνα! Από το Τατόι μέχρι τη ανθοστολισμένη με 10.000 γλαδιόλες Μητρόπολη όπου τελέσθηκε η μεγαλοπρεπής τελετή κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα, ενώ σημαίες της Ελλάδας και της Δανίας κυμάτιζαν στις λεωφόρους.

Με 1.200 προσκεκλημένους την αφρόκρεμα των Βασιλικών οικογενειών που κατέφθασαν στη χώρα μας από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' τέλεσε το μυστήριο στις 10 το πρωί. Ευλόγησε τις βέρες του λαμπερού ζευγαριού με τα αδαμαντοστόλιστα στέμματα πάνω από τα κεφάλια τους να κλέβουν τις εντυπώσεις. Από τον Λυκαβηττό ρίχτηκαν 101 κανονιοβολισμοί κι έπειτα ξεκίνησε η γαμήλια πομπή με ανοιχτή άμαξα που έσερναν 6 γκριζόλευκα άλογα. Απέκτησαν 5 παιδιά και σήμερα απολαμβάνουν τη χαρά από τα 9 εγγόνια τους!

«Τη βραδιά της γαμήλιας δεξίωσης δεν με απασχολούσε τίποτα, γιατί ήμουν με τον άντρα που αγαπούσα! Οχι τον βασιλιά, γιατί κι εγώ προερχόμουν από βασιλική οικογένεια, αλλά τον άνθρωπο, τον γοητευτικό άντρα με την υπέροχη προσωπικότητα. Είναι τρυφερός, υπομονετικός σύζυγος, διαθέτει μεγάλη καρδιά, χιούμορ και είναι ένας σπουδαίος μπαμπάς» ανέφερε πριν από τέσσερα χρόνια σε τηλεοπτική συνέντευξή της η Αννα Μαρία, αποκαλύπτοντας πως η ζωή τους δεν ήταν ένα ρομαντικό παραμύθι.

«Ζήσαμε όμως και δύσκολες στιγμές. Η ζωή δεν είναι παραμύθι. Η χειρότερη στιγμή μας ήταν η 21η Απριλίου 1967. Δεν είχα δει τον σύζυγό μου τόσο στενοχωρημένο ξανά. Κι εγώ έπρεπε να είμαι δυνατή για εκείνον και την οικογένειά μας. Σήμερα ζούμε ευτυχισμένοι εδώ και, παρά τα προβλήματα που βλέπω να αντιμετωπίζει η χώρα, ακόμη οι άνθρωποι στον δρόμο χαμογελούν, κι αυτό δείχνει ελπίδα».

Πηγή κειμένου: