Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κλειστά τα σχολεία αύριο σε Μύκονο, Τήνο και Άνδρο λόγω της κακοκαιρίας



Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη τα σχολεία σε Μύκονο, Τήνο και Άνδρο εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων που θα πνέουν στο Αιγαίο.

Ο δήμαρχος Μυκόνου αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στο νησί καθώς αναμένεται να επικρατήσουν άνεμοι 9 και βαθμιαία 10 μποφόρ.

Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο δήμαρχος Άνδρου, έπειτα από σύσκεψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, Πολιτική Προστασία κλπ). Όπως αποφασίστηκε τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα και συγκεκριμένα των θυελλωδών ανέμων που προβλέπονται να επικρατήσουν στην περιοχή και ο δήμαρχος Τήνου ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας για μία ημέρα όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Σαρώνει ο «Ξενοφών»
Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν το σκηνικό της πρώτης φθινοπωρινής κακοκαιρίας, του «Ξενοφώντα».

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, Τετάρτη, με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τους θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, οι οποίοι τοπικά μπορεί να φθάσουν και τα 10 Μποφόρ.