Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Το κλείσιμο των σχολείων της Αττικής προτείνει ο Γ. Πατούλης



Την προληπτική αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων προτείνει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εν μέσω της εξάπλωσης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Στόχος της πρότασης του κ. Πατούλη, όπως αναφέρεται σε επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας, είναι η προάσπιση του γενικού πληθυσμού, των νοικοκυριών, καθώς και των οικογενειών.
«Στόχος μας είναι η αναχαίτιση της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού μέσω της εντατικοποίησης των μέτρων προστασίας σε όλο το λεκανοπέδιο, στους δημόσιους χώρους , τους χώρους των δημοσίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας καθώς και στις δομές της Περιφέρειας Αττικής που αφορούν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.
»Με δεδομένη την υποχρέωσή μας ως εποπτεύουσα αρχή να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, με προτεραιότητα εκείνους που παραμένουν αβοήθητοι ή κινδυνεύουν περισσότερο λόγω του προφίλ της επιδημίας, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πριν ακόμη την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Αττική, με γνώμονα την μέγιστη αποτελεσματικότητα της Πρόληψης για την επιβράδυνση της επιδημικής έξαρσης» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης.