Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κλείσει τα σύνορά του ο Δήμος Μυτιλήνης! Στέλνει μήνυμα εν όψη ΚΥΣΕΑ



«Αποφασίσαμε ομόφωνα με τις τοπικές κοινότητες και με την κοινωνία μετά από διαβούλευση να κλείσουμε τα σύνορα του Δήμου Μυτιλήνης, έτσι ώστε μετανάστες, οι οποίοι θα μπουν από άλλο Δήμο να μην εισέλθουν στο ΚΥΤ της Μόριας το οποίο βέβαια δεν αντέχει άλλο» τόνισε στην κάμερα του «Ν» ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης.

 

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το μήνυμα σε αυτούς που ασκούν μεταναστευτική πολιτική, έτσι ώστε απόψε στο ΚΥΣΕΑ το οποίο συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα, να ακουστούν οι πολίτες του νησιού πλέον, απαιτώντας όλοι μαζί τη διαφύλαξη και τη φύλαξη αυτού του νησιού», πρόσθεσε.

Ο κ. Κύτελης ζητά από το ΚΥΣΕΑ (σ.σ. Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) να στείλει δύο πλοία, έτσι ώστε 5.000 αιτούντες άσυλο να φύγουν αμέσως από το νησί για να αποσυμφορηθεί το ΚΥΤ. Επίσης ζητά δύο πλοία «πάνω στα οποία θα γίνεται η ταυτοποίηση του ασύλου και από εκεί και στο εξής να κατανέμονται αναλόγως.

«Είμαστε διατεθειμένοι με όποιο κόστος, να διαφυλάξουμε δίπλα στους πολίτες την κανονικότητα του δήμου μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Μυτιλήνης να αντέξει άλλο το σύνολο της φιλοξενίας των μεταναστών.