Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ΚΙΝΑΛ: Τι λένε οι έξι υποψήφιοι για τα debate



Προτάσεις για τον αριθμό και τους όρους διεξαγωγής των τηλεοπτικών συζητήσεων που θα διεξαχθούν μεταξύ των έξι διεκδικητών της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι Παύλος Γερουλάνος με όλες τις πλευρές να σηκώνουν πάντως το γάντι και να λένε «ναι» στο debate για την προεδρία του κόμματος.

Το ζήτημα έθιξε χθες ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) με την οποία ζητάει να διοργανωθούν δύο τηλεοπτικές συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους, πριν από τον α’ γύρο της 5ης Δεκεμβρίου και μία ανάμεσα στους δύο που θα περάσουν στο β’ γύρο της 12ης Δεκεμβρίου. «Επανέρχομαι στην πρότασή μου να διεξαχθούν δύο τηλεοπτικές τηλεμαχίες (debate) πριν από τον πρώτο γύρο με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων και επιπλέον μία μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων πριν από τις 12 Δεκεμβρίου, ώστε η συζήτηση αυτή να γίνει με θεσμικό τρόπο, διασφαλίζοντας την ισότιμη παρουσία όλων μας» τόνισε στην επιστολή του ο κ. Ανδρουλάκης και υπενθύμισε ότι αντίστοιχη διαδικασία είχε ακολουθηθεί και στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής το 2017.

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής τεσσάρων debate μεταξύ των έξι υποψηφίων. Ειδικότερα, με δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να πραγματοποιηθούν οι εν λόγω τηλεμαχίες σε ισάριθμες μεγάλες πόλεις της περιφέρειας. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής και των απόδημων Ελλήνων στις εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι θα καταθέσει στην Επιτροπή Καταστατικού πρόταση ώστε να συνταχθεί ηλεκτρονικό μητρώο που θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες της ομογένειας να υπερψηφίζουν από τον τόπο της κατοικίας τους.

Ναι στη διεξαγωγή τηλεμαχιών λέει και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν χθες στην «Ναυτεμπορική» ότι ο κ. Παπανδρέου τάσσεται «από θέση αρχής» υπέρ των debate και θύμισαν τις θέσεις που έχει διατυπώσει υπέρ του διευρυμένου διαλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Σαφώς υπέρ της πραγματοποίησης τηλεοπτικών συζητήσεων μεταξύ των έξι υποψηφίων τάχθηκε και ο έτερος διεκδικητής της ηγεσίας, Χάρης Καστανίδης. Σε σχετική ερώτηση της «Ναυτεμπορικής» ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής απάντησε γελώντας και συμπλήρωσε: «το θέμα είναι αν θέλουν και οι άλλοι ένα debate».

Τη θέση του υπέρ της διεξαγωγής τηλεμαχιών επανέλαβε στη «Ναυτεμπορική» και ο Παύλος Χρηστίδης. «Όσο περισσότερα debate διεξαχθούν τόσο το καλύτερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι τη διεξαγωγή τηλεοπτικών συζητήσεων μεταξύ των υποψηφίων είχε ζητήσει από τον Οκτώβριο ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει να διεξαχθεί τηλεμαχία στη Δημόσια Τηλεόραση και ζητεί μάλιστα να έχει τη δυνατότητα κάθε ένας από τους έξι υποψήφιους να θέτει δημοσίως απευθείας ερωτήσεις στους υπολοίπους κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας.

Πηγή κειμένου: 

naftemporiki