Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κηφισιά: Πώς έγινε το ατύχημα στον ΗΣΑΠ - 8 τραυματίες



Ένταση, ανησυχία και πανικός προκλήθηκε το μεσημέρι στον σταθμό του Ηλεκτρικού στην Κηφισιά, όταν συρμός τρένου προσέκρουσε με μειωμένη ταχύτητα στα τερματικά τοιχία στο τέλος της γραμμής με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 8 άτομα.
Συγκεκριμένα, τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και οι υπόλοιποι στον «Ευαγγελισμό».
Αν και αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για εκτροχιασμό του συρμού, η ΣΤΑΣΥ με ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό "ΚΗΦΙΣΙΑ", προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Ευαγγελισμός. ...».
Πιο συγκεκριμένα
Οι Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ ανέφεραν αρχικά ότι «στις 12.15 ο συρμός λόγω της ολισθηρότητας εξαιτίας της βροχής, προσέκρουσε με μειωμένη ταχύτητα στον προσκρουστήρα στο τέλος της γραμμής στον σταθμό της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 9 επιβάτες. Η κυκλοφορία στη γραμμή 1 διεξάγεται κανονικά. Δεν πρόκειται για εκτροχιασμό».
Στη συνέχεια, η ΣΤΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν, στην οποία αναφέρει ότι τελικά οι τραυματίες είναι οκτώ και περιγράφει πώς συνέβη η πρόσκρουση: «Σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό "ΚΗΦΙΣΙΑ", προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Ευαγγελισμός. Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:30 και διεξάγεται κανονικά. Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια».