Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κέρκυρα: Μυστήριο με το θάνατο 53χρονου – Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια..



Αναπάντητα ερωτηματικά και καμία απολύτως ενημερωση έως αυτή την ώρα για την υπόθεση των αιτιών θανάτου 53χρονου Κερκυραίου με τον Ιατροδικαστή Γ. Αιβατίδη να τονίζει ότι κατέληξε από vivid-19.

Η τελευταία εξέλιξη της υπόθεσης είναι η σύνταξη δικογραφίας για τη διακρίβωση των συνθηκών διερεύνησης του θανάτου που  παρήγγειλε ο εισαγγελέας, Δ. Λαμπρίδης.

Η σορός του μεταφέρθηκε στα ΤΕΠ την Δευτέρα και την Πέμπτη έγινε η νεκροψία.

Σύμφωνα με τη διάγνωσή του, ο θάνατος του 53χρονου προήλθε από ιογενή πνευμονία (με ευρύματα που σχετίζονται με τον covid-19), ενώ, ο εκλιπών είχε και υποκείμενα νοσήματα.
Με βάση αυτή τη διάγνωση, αλλά και το γεγονός ότι ο 53χρονος είχε εμφανίσει ρίγη, του έκανε τεστ αντισωμάτων (που τα παρέλαβε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών), το οποίο βγήκε θετικό στον κορονοϊό, με τον κ. Αϊβατίδη να υπογραμμίζει ότι το εν λόγω τεστ είναι από τα πιο αξιόπιστα.

Τέλος, ο Ιατροδικαστής Κέρκυρας είπε πως έχει ενημερώσει όλους τους αρμοδίους, αλλά και την οικογένεια του 53χρονου.

Η απάντηση του Γενικού Νοσοκομείου

Το corfutvnews επικοινώνησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λ. Ρουμπάτη. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το Νοσοκομειο ενημερώθηκε 48ωρες μετά για το συγκεκριμένο περιστατικό και μάλιστα ενώ ήδη είχε γίνει η ταφή του 53χρονου.

Έχει δοθεί η εντολή να γίνει τεστ σε όσους νοσηλευτές ήρθαν σε επαφή με την σορό αλλά και απολύμανση στους χώρους όπου έγινε η νεκροψία και όπου αλλού χρειάστηκε.

Πηγή: Corfutvnews.gr