Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος: Καταδικάζει τη βία σε βάρος του δημάρχου Ωρωπού Γ. Γιασημάκη



Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος καταδικάζει με ανακοίνωσή της τη βία σε βάρος του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη.

 

Η ανακοίνωση:

Η διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, διάλογο και συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης, Αυτοδιοίκησης και τοπικών κοινωνιών.

Όλα αυτά τα χρόνια, η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες των ακριτικών περιοχών, σηκώνουν δυσανάλογα μεγάλο βάρος από τη διαχείριση του προβλήματος, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του λαού μας.

Η Αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην επίλυση του ζητήματος. Με δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταναστών σε όλη τη χώρα.

Όμως, αυτό που δεν είμαστε πρόθυμοι να ανεχτούμε, είναι η απρόκλητη κι αδικαιολόγητη βία, ιδιαίτερα σε βάρος αιρετών εκπροσώπων του θεσμού μας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, ενός ανθρώπου που πέρα από άξιος επιστήμονας, είναι κι ένας άνθρωπος με ήθος και μέτρο.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η βία δεν μπορεί να έχει θέση στο δημόσιο διάλογο που πρέπει επιτέλους να γίνει με ειλικρίνεια, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τη βιώσιμη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού.