Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Καύσωνας σε όλη τη χώρα: Εως τους 39 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος



Αίθριος θα είναι και σήμερα ο καιρός υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς, αλλά και ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το θερμόμετρο σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς, ενώ και στα νησιά το θερμόμετρο θα πιάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Χθες η θερμοκρασία έγραψε ένα 40αρι, καθώς στο Δίον Πιερίας έφτασε στους 40.3 βαθμούς Κελσίου.

Και σήμερα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία, ενώ το κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει ως και την Παρασκευή. Οι άνεμοι σήμερα θα πνέουν βόρειοι ισχυροί στο Αιγαίο ως και 6 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με βόρειους ανέμους που θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 02-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.