Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Καθησυχαστική η περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής για τα κρούσματα ελονοσίας



Σε «δημαγωγικές μικροπολιτικές σκοπιμότητες» αποδίδει η περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών για τον εντοπισμό κρουσμάτων ελονοσίας σε 12 δήμους της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στον δήμο Μαραθώνα (Ανατολική Αττική).

Με ανακοίνωση της η περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη» όλη αυτή την πρόκληση πανικού και σημειώνει ότι, η περιφέρεια Αττικής και φέτος, με συνέπεια και σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, συνεχίζει απαρέγκλιτα, όπως κάθε χρόνο, την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων και δράσεων καταπολέμησης των κουνουπιών σε όλη την Αττική.

Με συντονιστή την διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, η περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής, από τον Μάρτιο έχει πραγματοποιήσει 10 επίγειες εφαρμογές ψεκασμών περιαστικά των δήμων της Ανατολικής Αττικής, 10 στις οικολογικά προστατευόμενες περιοχές στους δήμους Μαραθώνα (Σχινιάς, Μπρεξίζα), Ωρωπού (Ασωπός), Μαρκοπούλου (Βραυρώνα) και Σπάτων - Αρτέμιδος (Αλυκή), καθώς και έξι αεροψεκασμούς στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά του δήμου Μαραθώνα.

Τέλος, αναφορικά με τον εντοπισμό κρουσμάτων ελονοσίας, σημειώνει ότι την περσινή χρονιά στον δήμο Μαραθώνα είχαν καταγραφεί δύο κρούσματα, ενώ φέτος μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μόνο ένα. Ανάλογα κρούσματα στο ίδιο ελάχιστο - μηδαμινό ποσοστό είχαν παρατηρηθεί και τα προηγούμενα χρόνια στον συγκεκριμένο δήμο λόγω των πολλών αγροτικών καλλιεργειών, χωρίς να υπάρχει ωστόσο, κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.