Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κατέθεσε ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού για την μαφία των φυλακών



Κατάθεση για συζήτηση που είχε με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί, έδωσε στο πρωτοβάθμιο κακουργιοδικείο, ο αρχιφύλακας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο ποινικολόγος, σε συζήτηση που είχε μαζί του την ημέρα της δολοφονίας του, όταν είχε πάει στις φυλακές για να δει τον εντολέα του 'Αρη Φλώρο, του είχε αναφέρει πως ο επιχειρηματίας κινδύνευε από άλλους δικηγόρους που έλεγχαν τους Αλβανούς κρατούμενους που τον απειλούσαν.

Σύμφωνα με τον κ. Αραβαντινό, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του ανέφερε πως στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, «γίνονταν παζάρι» και ότι κάποιοι δικηγόροι ζητούσαν από τον κ. Φλώρο 3 εκατομμύρια ευρώ, για να αλλάξουν οι καταθέσεις Αλβανών κρατουμένων που κατονόμαζαν τον έγκλειστο επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου.

Επικαλούμενος την συζήτηση με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο μάρτυρας κατέθεσε πως, του είχε πει χαρακτηριστικά ότι «αν δεν επέμεναν οι δικηγόροι δεν θα επέμεναν και οι Αλβανοί». Ο αρχιφύλακας κατέθεσε πως ο εκλιπών, του είπε τα ονόματα των συναδέλφων του που ζητούσαν χρήματα, πλην όμως ο κ. Αραβαντινός δεν τα είπε στο δικαστήριο.

Ο αρχιφύλακας είπε επίσης ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί απειλές από τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας των φυλακών» , που είναι κατηγορούμενος στην παρούσα δίκη. Ο βαρυποινίτης , σύμφωνα με τον μάρτυρα τον απειλούσε γιατί πίστευε πως ο αρχιφύλακας ευθυνόταν για την κράτηση του κ. Φλώρου στο ψυχιατρείο των φυλακών χώρο, που δεν μπορούσε να προσεγγίσει.

Οι ισχυρισμοί του κ. Αραβαντινού προκάλεσαν πολλές φορές την αντίδραση του κατηγορούμενου , τον οποίο ο αρχιφύλακας χαρακτήρισε άνθρωπο χωρίς μέτρο «εκδικητικό, μανιακό που θέλησε να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας».

Μάλιστα κάποια στιγμή, ενώ ο μάρτυρας αναφερόταν στις απειλές που δέχθηκε ο ίδιος, ο κατηγορούμενος του φώναξε «Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος. Όλα εγώ». Όταν ο αρχιφύλακας τον ρώτησε «Δεν μου είπες ότι θα σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;» ο βαρυποινίτης απάντησε «Πλάκα μου κάνεις! Εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές, ο κ. Αραβαντινός ανέφερε πως «οι κρατούμενοι κυκλοφορούν με τα handsfree στους διαδρόμους» και ότι είναι τόσα τα κινητά μέσα στα καταστήματα, που οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας συναγωνίζονται ποια θα έχει τους πιο πολλούς συνδρομητές.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Μαΐου.