Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Καταγγελία πολιτών για παράνομη χωματερή στα Βραχναίικα – «Θα καούμε ζωντανοί»



Ένα χάος επικρατεί στην  παράνομη χωματερή στην Εθνική οδό Πατρών – Πύργου, κοντά στα Βραχναίικα, με τους πολίτες να καταγγέλλουν και να ζητούν άμεσα βοήθεια.

Και δεν είναι εικόνα της τελευταίας εβδομάδας αλλά… των τελευταίων 5 ετών! Κάτοικοι της περιοχής που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, έχουν φθάσει μέχρι τη δημοτική αρχή, έχουν στείλει αλλεπάλληλα μηνύματα μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής για παράπονα στον Δήμο, χωρίς, ωστόσο, κανένα αποτέλεσμα.

Για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να μην είναι υπεύθυνος ο Δήμος, έστειλαν μήνυμα και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Η απάντησή της άμεση και… αποστομωτική: «Δεν είμαστε αρμόδιοι»! Πήγαν και στον πρόεδρο Βραχναίικων: «Θα καούμε ζωντανοί πρόεδρε», του είπαν… Καμία ενέργεια. Αναγκάστηκαν να προσφύγουν και στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η απάντηση ίδια: «Απευθυνθείτε στον Δήμο»…

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι και ο παράδρομος κλείνει από τον τεράστιο όγκο των σκουπιδιών. Στην τελική, οι κάτοικοι αποφάσισαν να απευθυνθούν και στην «Πελοπόννησο», ως μία ύστατη προσπάθεια να καθαρισθεί η παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή.