Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κατ’ οίκον εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson, ξεκινούν από την Παρασκευή



Με γιατρούς και νοσηλευτές από τα Κέντρα Υγείας έρχεται την ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιουλίου το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Παρά τις εκκλήσεις, οι ιδιώτες γιατροί δεν ήθελαν εμπλοκή!

Η κυβέρνηση προσπαθούσε να βρει κίνητρα για να παρακινήσει το ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών, όμως ελάχιστοι ήταν εκείνοι που δέχτηκαν να συμμετάσχουν.

Ενδεικτικό είναι ότι, στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια που περιλαμβάνει τις σχεδόν τη μισή Αττική και όλα τα νησιά, μόλις 10 ιδιώτες γιατροί δήλωσαν θετικά για να συμμετάσχουν στους κατ΄οίκον εμβολιασμούς.

Επιστρατεύουν τα Κέντρα Υγείας

Τα οχήματα των Δήμων θα χρησιμοποιούν τα κλιμάκια που δημιουργήθηκαν από τα Κέντρα Υγείας ώστε να πραγματοποιούνται οι κατ΄οίκον εμβολιασμοί.

Δεν είναι τυχαίο ότι, χρειάστηκε να ανακληθούν άδειες γιατρών και νοσηλευτών αλλά και να αλλάξουν προγράμματα εφημεριών ώστε να δημιουργηθούν τα κλιμάκια και να κάνουν τους κατ΄οίκον εμβολιασμούς.

Δυσκολίες αναμένεται να υπάρξουν στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου και οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες και οι πολίτες με προβλήματα κίνησης είναι περισσότεροι. Υπενθυμίζεται ότι οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν με το εμβόλιο της Johnson.