Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Καστελόριζο: Έκλεισε εν μέσω καλοκαιριού το αεροδρόμιο γιατί αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος



Κλειστόν λόγω ...ασθενείας είναι από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου το αεροδρόμιο του ακριτικού Καστελόριζου, όπως έχει συμβεί κατά καιρούς σε αρκετά άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, στα οποία υπηρετεί μόνο ένας τηλεπικοινωνιακός υπάλληλος στην Υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων.

 Εν μέσω καλοκαιριού και υψηλής τουριστικής περιόδου κλείνει ένας αερολιμένας, ο οποίος έχει και κρίσιμη εθνική σημασία καθώς αφορά το ακριτικό ελληνικό νησί.

Οπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Συλλογος Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στην πλειονότητα των περιφερειακών αεροδρομίων που λειτουργούν με τη συγκεκριμένη υπηρεσία υπηρετεί μόνιμα ένας ή και ...κανένας τηλεπικοινωνιακός υπάλληλος.

 Αποτέλεσμα ήταν απόψε στις 19.35 να κλείσει ο ακριτικός Δημοτικός Αερολιμένας Καστελόριζου, όπως κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει συμβεί και στα αεροδρόμια της Ικαρίας, της Μήλου 3 φορές, της Κοζάνης, της Νάξου και της Καστοριάς, λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου του Πύργου Ελέγχου που παρέχει υπηρεσίες Πληροφοριών Πτήσεων Αεροδρομίου (AFIS).

Μαρία Λιλιοπούλου Έθνος