Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Καρκινοπαθής περιμένει αναπηρική σύνταξη από το 2017



Το αλαλούμ που επικρατεί στο σύστημα απονομής τόσο των αναπηρικών συντάξεων όσο και των κανονικών, αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά στην Κρήτη. Η πρώτη περίπτωση αφορά το λάθος του ΕΦΚΑ που έκοψε τη σύνταξη ηλικιωμένου με εγκεφαλικό, ο οποίος και είναι ο κύριος ασφαλισμένος, μετά το θάνατο της συζύγου του, που δεν ήταν η κύρια ασφαλισμένη.

Το σύστημα δηλαδή μετά τη δήλωση του θανάτου, αναγνώρισε ως ασφαλισμένη την θανούσα και όχι το σύζυγό της με αποτέλεσμα από το Δεκέμβριο να μην αποδίδεται η σύνταξη στο δικαιούχο. Όπως κατήγγειλε η κόρη του στο Ράδιο Κρήτη, έσπευσε άμεσα στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου για να πει στους αρμόδιους τι είχε συμβεί.

Στη συνέχεια και ενώ αναγνωρίστηκε το λάθος, οι αγκυλώσεις του συστήματος την έφεραν σε απόγνωση αφού της δήλωσαν ότι η σύνταξη θα επανέλθει τον Απρίλιο. Για 4 ολόκληρους μήνες, σύνταξη δεν θα μπαίνει στο λογαριασμό του πατέρα της, που αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζεται φάρμακα και περίθαλψη στο σπίτι.

Καρκινοπαθής περιμένει αναπηρική από το 2017

Η δεύτερη περίπτωση έχει να κάνει με την αναπηρική σύνταξη γυναίκας από την Γέργερη που από το 2017 και ενώ τα ποσοστά αναπηρίας λόγω καρκίνου ήταν πάνω από 80% μέχρι σήμερα 6 Μαρτίου 2020 δεν έχει εκδοθεί.