Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καπετάνιος του αλιευτικού που διέσωσε τα 9χρονα δίδυμα κορίτσια «Έφυγαν με άλλη οικογένεια»



Μυστήριο προκύπτει όσον αφορά την εξαφάνιση των εννιάχρονων δίδυμων κοριτσιών, Σοφία και Βασιλική Φιλοπποπούλου, μετά τις δηλώσεις του καπετάνιου του αλιευτικού που τα μάζεψε και επιβεβαιώνει ότι είναι ζωντανά αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο καπετάνιος τα κορίτσια συνοδεύονταν και έφυγαν με άλλη οικογένεια. Το ζήτημα είναι να επικοινωνήσει η οικογένεια αυτή με τον πατέρα των κοριτσιών

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καπετάνιος του αλιευτικού ανέφερε πως την νύχτα της τραγωδίας πρώτα διέσωσε τρεις γυναίκες και μετά στο πλοίο του μπήκαν τέσσερα παιδιά.

«Η τρίτη γυναίκα φώναζε συνεχώς τα “παιδιά μου, τα παιδιά μου” και μετά στο πλοίο επιβιβάστηκαν ακόμη τέσσερα κορίτσια », ανέφερε ο καπετάνιος.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως μπορεί να ήταν αφοσιωμένος στο να σώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε, αλλά όταν πλέον η βάρκα έφυγε από την ακτή, ο ίδιος ρώτησε τους συναδέλφους του για τα δύο δίδυμα

«Ρώτησα τους συναδέλφους μου αν αυτά τα κορίτσια ήταν της γυναίκας που κάθονταν δίπλα τους και μου απάντησαν ναι. Είχαν την εντύπωση πως συνοδεύονταν», ανέφερε ο ίδιος στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

Ο άνδρας μάλιστα ανέφερε πως όταν έφτασαν και πάλι στην ακτή είδε την Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου να φεύγουν με την άλλη οικογένεια και συγκεκριμένα μαζί με τα άλλα δύο κορίτσια που βρίσκονταν στο πλοίο και τον πατέρα τους.

Πάντως σε ερώτηση για το πως ήταν η ψυχολογική κατάσταση των δύο κοριτσιών όση ώρα βρισκόντουσαν στην βάρκα του, ο ίδιος απάντησε πως  τα δίδυμα ήταν ψύχραιμα, αλλά σιωπηλά.

Υπενθυμίζεται, πως ο πατέρας των δυο κοριτσιών, Γιάννης Φιλιππόπουλος τις αναγνώρισε σε πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Είδε τα δίδυμα κοριτσάκια του την ώρα που αποβιβάζονταν από αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της Ραφήνας. Από τότε όμως, η προσπάθειά του να τα βρει έχει πέσει στο κενό.

Το αποκάλυψε μιλώντας τα ξημερώματα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και έκανε έκκληση σε όποιον έχει την παραμικρή πληροφορία για τα παιδιά του, να τον καλέσει στο κινητό του τηλέφωνο (694 88 43 741).

Όπως είπε ο ίδιος, τα δυο κορίτσια, ηλικίας 9 ετών, ήταν μαζί με τον 74χρονο παππού τους Φίλιππο Φιλιππόπουλο και την 61χρονη γιαγιά τους Σοφία το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (23.07.2018) όταν ξέσπασε η φωτιά στην ανατολική Αττική.

Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια Φιλιπποπούλου απευθύνθηκε στις Αρχές, ενώ έψαξαν στα νοσοκομεία αναζητώντας τους. Δεν μπορούσαν να βρουν κανέναν από τους τέσσερις. Οι ελπίδες τους είχαν αρχίσει να χάνονται όταν ο πατέρας τους είδε το video του Alpha με τα παιδιά μέσα στο αλιευτικό, ασυνόδευτα!