Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Καμμένος κατά Βούτση: Ενδοκυβερνητική γκρίνια από τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής περί Θρησκείας



Ενδοκυβερνητική γκρίνια- πέρα από την αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία- προκάλεσαν δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση περί Θρησκείας και συγκεκριμένα ότι «είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, όχι «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων», ανέφερε Πάνος Καμμένος σε ανάρτησή του στο twitter σχολιάζοντας δηλώσεις του Νίκου Βούτση στην κρατική τηλεόραση.

  

Στο μεταξύ, την «γραμμή» Βούτση ακολουθεί και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις επικρίσεις στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του “Πατρίς - Θρησκεία-Οικογένεια” και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι».

Η δήλωση του Βούτση

Ο πρόεδρος της Βουλής μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί», και συμπλήρωσε:

«Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι ‘’Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας’’. Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

ΝΔ: Παραλήρημα ιδεοληψίας Βούτση - Αμφισβητεί ακόμα και τη θρησκεία του ελληνικού λαού

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «παραλήρημα ιδεοληψίας» από την πλευρά του Νίκου Βούτση, «Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας», ανέφερε σε ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

ΣΥΡΙΖΑ: Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της ΝΔ  θα πέσουν στο κενό

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «προσπαθεί να καλύψει την ένδεια πολιτικής πρότασης με συνεχείς στοχοποιήσεις».

«Όσες έμπλεες τρομολαγνείας και ακροδεξιάς ρητορείας, ανακοινώσεις, κι αν εκδώσει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο πανικός της δεν κρύβεται. Προσπαθεί να καλύψει την ένδεια πολιτικής πρότασης με συνεχείς στοχοποιήσεις. Εδώ και μέρες, ο Κ. Γαβρόγλου. Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης. Τα επικοινωνιακά της πυροτεχνήματα θα πέσουν, ξανά, στο κενό».