Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Καμένα Βούρλα: 21 χρόνια από την τραγωδία με τους νεκρούς πυροσβέστες που σόκαρε την Ελλάδα



Η 30η Απριλίου είναι ημέρα μνήμης για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες, που έπεσαν στο καθήκον στον περιφερειακό δρόμο των Καμένων Βούρλων.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Ήταν παραμονή Πρωτομαγιάς, όταν οι άνδρες της Τροχαίας σταμάτησαν, στον περιφερειακό τότε δρόμο των Καμένων Βούρλων, για έλεγχο ένα βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο.

Λίγα λεπτά μετά, ένα μικρό φορτηγάκι τύπου βαν έπεσε στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου και πήρε φωτιά. Από την Π.Υ. Λαμίας έφυγε αμέσως το πρώτο όχημα και μετά από περίπου 20 λεπτά έφτασαν στον τόπο του συμβάντος οι τρεις αδικοχαμένοι πυροσβέστες. Πριν προλάβουν να πιάσουν τις μάνικες γίνεται το μοιραίο... Μια τρομακτική έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή και σκόρπισε τον θάνατο.

Νεκροί έπεσαν οι αρχιπυροσβέστες, Στάθης Ριζόπουλος, Νίκος Νικολάου, καθώς και ο πυρονόμος, Σωτήρης Σταμέλος. Στο σημείο ξεψύχησαν επίσης ο 39χρονος οδηγός του βυτιοφόρου, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, και ο 42χρονος οδηγός του βαν, Κωνσταντίνος Μανανάς.

Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν 14 ακόμη άτομα και από τύχη δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα.

Ο 39χρονος οδηγός, αν και βρισκόταν αρκετά μακριά χτυπήθηκε από κομμάτι λαμαρίνας στο κεφάλι και σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο οδηγός του βαν που ήταν κοντά στο σημείο εξαϋλώθηκε και δεν βρέθηκε ποτέ.

Τα κομμάτια του βυτιοφόρου έφυγαν σαν τορπίλες και έπεσαν στα σπίτια και τα χωράφια. Το μεγαλύτερο από αυτά κατέστρεψε την στέγη ενός δυόροφου σπιτιού 200 μέτρα μακριά, ενώ κομμάτια βρέθηκαν και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Δείτε το βίντεο:

«Δεν ξεχνάμε»: Η ανάρτηση από το Πυροσβεστικό Σώμα

Την τραγική αυτή ημέρα δεν ξέχασε ούτε το Πυροσβεστικό Σώμα, που προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook.