Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καλλιθέα: Καυτό νερό άρχισε να πέφτει σε επιβάτες μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ



Με ένα δυσάρεστο περιστατικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι επιβάτες δρομολογίου του ΟΑΣΑ στην περιοχή της Καλλιθέας. Καυτό νερό άρχισε να τρέχει ξαφνικά μέσα σε λεωφορείο και να πέφτει πάνω σε επιβάτες, στη διάρκεια νυχτερινού δρομολογίου.

Το απαράδεκτο περιστατικό συνέβη περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, σε λεωφορείο της γραμμής 040 του ΟΑΣΑ, το οποίο τη στιγμή του συμβάντος κινείτο στην Καλλιθέα.

Το καυτό νερό διέρρευσε από το πάνω μέρος του οχήματος και έπεσε σε επιβάτες, όπως αποκαλύπτει το sport-fm.gr, το οποίο δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες.

Ευτυχώς, από τη διαρροή του καυτού νερού δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

Περίμεναν 20 λεπτά το επόμενο
Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, με τους επιβάτες ν’ αποβιβάζονται και να περιμένουν για το επόμενο δρομολόγιο, που εμφανίστηκε μετά από περίπου 20 λεπτά.

Καυτό νερό στην… ψηφιακή εποχή
Η ειρωνεία είναι πως το απαράδεκτο περιστατικό που εξέθεσε σε κίνδυνο την ακεραιότητα των επιβατών συμβαίνει στην… ψηφιακή εποχή του Mobility as a Service (ΜaaS).

Ετσι είχε ονομαστεί το πρόγραμμα του υπουργείου Μεταφορών για την αναβάθμιση των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα, το οποίο αφορούσε, σε πρώτη φάση, το πιο «έξυπνο» e-ticket, με τις ανέπαφες πληρωμές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Την ίδια εποχή είχε επίσης ανακοινωθεί ότι τροχοδρομεί και ο διαγωνισμός του ΟΑΣΑ για το Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών Αττικής, που θα βάλει τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης στη νέα εποχή, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.