Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Καλαμάτα: Απονομή χάριτος σε μητέρα 4 παιδιών από τον Προκόπη Παυλόπουλο – Τέλος ο εφιάλτης της ανεργίας!



Την περασμένη Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο, απόφαση για απονομή χάριτος σε γυναίκα, που προ ημερών ζητούσε την πρόσληψή της για 8μηνη υπηρεσία, απειλώντας να πέσει σε διαφορετική περίπτωση από τη στέγη του δημαρχείου Καλαμάτας, όντας άνεργη.

Η χάρη δόθηκε κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του Συμβουλίου Χαρίτων. Κατόπιν τούτου, η γυναίκα μπορεί να προσέλθει για να υπογράψει τη νέα της σύμβαση, ώστε να εργαστεί στο Δήμο Καλαμάτας επί 8μηνο. Ο Δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ευαισθησία του και την ταχύτητα των ενεργειών του.

Η αιτία που η γυναίκα, μητέρα 4 παιδιών, δεν μπορούσε να βρει δουλειά ήταν αποτέλεσμα μιας δικαστικής εκκρεμότητας, από μια απλήρωτη οφειλή, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να διοριστεί κάπου, αφού το ποινικό της μητρώο δεν ήταν καθαρό.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας σχολίασε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε εργαστεί στο παρελθόν στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά η εν συνεχεία ποινική καταδίκη της δημιούργησε γύρω της μια… εργασιακή θηλιά.

 

Πηγή: messinialive.gr