Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέο κύμα τοπικά έντονων χιονοπτώσεων σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια από το βράδυ της Δευτέρας



Νέο κύμα τοπικά έντονων χιονοπτώσεων σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια από το βράδυ της Δευτέρας , όπως προβλέπει το meteo, φέρνει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02 αναμένεται νέο κύμα χιονοπτώσεων, όπου κατά διαστήματα θα είναι έντονες.

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών, παρουσιάζεται η εκτιμώμενη ένταση των χιονοπτώσεων κατά τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02 και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης 07/02, καθώς επίσης και το πεδίο των ανέμων στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του μετεωρολογικού μοντέλου υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02 προβλέπονται χιονοπτώσεις στη Βόρεια και Ανατολική Αττική, καθώς επίσης και στην Εύβοια, όπου αναμένεται να είναι έντονες (Πάνω Χάρτης), ενώ τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης 07/02 οι χιονοπτώσεις (τοπικά έντονες) θα επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας (Κάτω Χάρτης).

Οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου επισημαίνουν ότι: «Η ακριβής πρόγνωση για το χωρικό και χρονικό προσδιορισμό των ισχυρών χιονοπτώσεων δεν είναι πάντα εύκολη και απαιτείται συνεχής μελέτη των τελευταίων προγνωστικών δεδομένων».

ΠΗΓΗ: meteo.gr