Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 -

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματοςΠοινική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την πολυήμερη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε χιλιάδες σπίτια στην Αθήνα μεσούσης της σφοδρής κακοκαιρίας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα , ενώ -κατά πληροφορίες- η Εισαγγελία δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έχουν συμπληρωθεί τρία 24ωρα και εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και να ζουν μέσα σε πολικές θερμοκρασίες χωρίς να μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση μιας ηλικιωμένης γυναίκας από την Αρτέμιδα που όπως αποκάλυψε παραμένει χωρίς ρεύμα από το πρωί της Τρίτης. 

Η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» και όντας συναισθηματικά φορτισμένη, ανέφερε πως έχει κινητικά προβλήματα και κατοικεί μόνη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Αρτέμιδας. «Κρυώνω, τρέμω. Δεν έχω ζεσταθεί και είμαι με τα σκουφιά», λέει χαρακτηριστικά.»

Η 68χρονη γυναίκα δήλωσε πως το ρεύμα κόπηκε στις 3 το μεσημέρι μέχρι 1 τα ξημερώματα  της Τρίτης, όταν και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Έπειτα διακόπηκε  ξανά στις 7 το πρωί της Τρίτης, όπως είπε και παρότι στο διαμέρισμα από κάτω της το ρεύμα της έχει επανέλθει από χθες το πρωί, στο δικό της διαμέρισμα δεν έχει αλλάξει κάτι.

Η ηλικιωμένη μέσω του ΣΚΑΪ αλλά και η ίδια η εκπομπή «Σήμερα» απηύθηναν έκκληση ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί