Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καιρός: Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία το Σάββατο



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένα ποσοστά υγρασίας και τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά, ασθενείς και μετά το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι μέτριοι άνεμοι στο Αιγαίο, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και βόρεια, θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Για το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, αυξημένα ποσοστά υγρασίας και τοπικές ομίχλες τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ανατολικά και νότια. Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 15 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, αυξημένα ποσοστά υγρασίας, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και τοπικές ομίχλες τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.