Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με θερμοκρασίες έως 20 βαθμούς



Αραιές νεφώσεις με άνοδο της θερμοκρασίας, που θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου, και τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά μέχρι το απόγευμα, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Καθαρά Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και θα φτάσουν στα πελάγη το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 
 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική Μακεδονία.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά τοπικά 5 και στο Θρακικό από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις στα βόρεια αυξημένες, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά μέχρι το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους 4 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 03-03-2020

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, πιθανώς στα βορειοδυτικά κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.