Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Καιρός για αύριο Δευτέρα: Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας..



Βροχές και πιθανώς λίγες σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αύριο, κυρίως στα δυτικά και νότια. Ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο, ενώ αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου βροχές αναμένονται στο Ιόνιο, σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της κεντρικής και βορειοδυτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 19, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 7 έως 17 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 20 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιπροσθέτως, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί με εντάσεις 6-8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις τοπικές βροχές, που τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-6 μποφόρ και ενδεχομένως στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

Αντιστοίχως, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.