Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Καίει για τέταρτη ημέρα η φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες (Φωτό)



Οι αναζωπυρώσεις είναι ο νέος μεγάλος «εχθρός» που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες που για τέταρτο 24ωρο δίνουν μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια.

Ενώ οι τεράστιες δυνάμεις της πυροσβεστικής που όλο το βράδυ πολεμούσαν με τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς πίστευαν ότι είχαν καταφέρει να τα θέσουν υπό μερικό έλεγχο, λίγο μετά τις 4.30 μια αναζωπύρωση προκάλεσε έξω από το χωριό Πράσινο προκάλεσε νέα ανησυχία σε πυροσβέστες και κατοίκους του χωριού.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού αρχικά από ένα ελικόπτερο ενώ τις επόμενες ώρες θα προστεθούν και άλλα εναέρια μέσα.

ΣΤο έδαφος τη «μάχη» έδιναν όλη τη νύχτα 140 πυροσβέστες με 66 οχήματα, 128 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 16 οχήματα ΟΤΑ, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 5 σκαπτικά μηχανήματα.

Ο απολογισμός πάντως είναι απογοητευτικός καθώς σε 72 ώρες από τις φλόγες υπολογίζεται ότι έγιναν στάχτη τουλάχιστον 5.000 στρέμματα δάσους.

Οι άνεμοι το μεγάλο πρόβλημα

Τα πρώτα σημάδια ότι οι αναζωπυρώσεις θα αποτελέσουν το νέο μεγάλο προβλημα είχαν φανεί από το απόγευμα της Δευτέρας όταν λίγο μετά τις 20:00 οι φλόγες έφτασαν μια ανάσα από τα σπίτια στο χωριό Πράσινο ενώ ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία προκάλεσε το γεγονός ότι η φωτιά βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό Πάνακτο καθώς και από τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ.