Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Ήταν τόσο το μένος που φοβήθηκα για την ζωή μου… τα παιδιά μου»



Καρέ – καρέ περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 , στο Πέραμα, καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το μέλος του ΚΚΕ Σταύρος Λευκοδημήτρης.

«Για να σας περιγράψω ήταν τόσο το μένος που φοβήθηκα για την ζωή μου… τα παιδιά μου» είπε ο μάρτυρας εξηγώντας πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι. O κ. Λευκοδημήτρης χαρακτήρισε «την επίθεση των χρυσαυγιτών ενιαία» και έκανε λόγο ομάδα μαυροντυμένων ανδρών την οποία χαρακτήρισε τάγμα εφόδου.

«Μας κύκλωσαν σαν τόξο και μας εγκλώβισαν… από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά και περιέγραψε τη στιγμή που είδε τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής Σωτήρη Πουλικόγιαννη πεσμένο στο έδαφος γεμάτο αίματα. «Νόμιζα πως είχε σκοτωθεί…πίστεψα πως είναι νεκρός. Τα 'χασα, τρομοκρατήθηκα», είπε.

Όταν ο μάρτυρας κλήθηκε να εκτιμήσει ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης που δέχτηκαν απάντησε πως «είναι ναζί…» και πως στόχος τους είναι «να διώξουν τους κομμουνιστές και το ΠΑΜΕ από την Ζώνη».

Πρόεδρος: Εσείς κρατούσατε κάτι; Για να αμυνθείτε;

Μάρτυρας: Μα δεν είχα κάτι..

Πρόεδρος: Ό,τι είχατε…τα σύνεργα ..

Μάρτυρας: Εγώ τι να τους κάνω με το σελοτέιπ και το συρραπτικό..

Ο μάρτυρας εντόπισε ομοιότητες στην επίθεση που δέχθηκε το ΠΑΜΕ, στην φονική επίθεση κατά του Παύλου Φύσσα και σε αυτήν σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων καθώς όπως είπε: «Είναι νύχτα, είναι μαυροφορεμένοι, συστήνονται και δρουν γρήγορα».

Ο κ. Λευκοδημήτρης εξέφρασε την πεποίθηση πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί κατά των μελών του ΠΑΜΕ . «Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην γνώριζε. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πανταζής (σ.σ. κατηγορούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος) και ο κάθε Πανταζής να πάρει το μπουκάλι από εδώ και να το πάει εκεί αν δεν το ξέρει ο αρχηγός» υποστήριξε.