Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου



Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο ανοιχτά της Καρπάθου.

Σύμφωνα με τη αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 127 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και σε εστιακό βάθος 58,5 χιλιομέτρων.

Ο δήμαρχος το νησιού, Γιάννης Νισύριος μιλώντας στο iefimerida.gr τόνισε «ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές και τραυματίες».

Χουλιάρας: Δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα

«Είναι αρκετά μακριά και λόγω και του μεγάλου βάθους – είναι στα 66χλμ- μπορώ να είμαι πολύ καθησυχαστικός. Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα. Θα δούμε πώς εξελίσσεται, το μέγεθος ακούγεται ανησυχητικό αλλά στην πραγματικότητα είναι ευεργετικός γιατί φεύγει μαζί του μια τεράστια ενέργειας από το εσωτερικό του πλανήτη. Να προσέξουμε τους σεισμούς που είναι κοντά στην Κρήτη, αυτός ο σεισμός δεν συνδέεται. Δεν περιμένουμε να επηρεάσει τα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί εκεί γιατί είναι πολύ μακριά από αυτά», δήλωσε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6».

Λέκκας: Δεν αναμένονται μετασεισμοί

Από την πλευρά του ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό κέντρο ο σεισμός ήταν της κλίμακας των 6,3 Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν μέσα στη θάλασσα.

Όπως είπε, ήταν ένας ισχυρότατος σεισμός, ωστόσο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθος δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς.

«Ο σεισμός αυτό επιβεβαιώνει τη διέγερση που υπάρχει στον ελλαδικό χώρο. Είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα συμβάντα, άλλα όχι επικίνδυνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τηλεθεατές του ΣΚΑΪ ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σαντορίνη και τη Ρόδο.