Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ηλιοφάνεια και σήμερα - Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία



Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα καιρός, ενώ ασθενείς βροχές πιθανόν να εκδηλωθούν το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι που το βράδυ θα φτάσουν στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

 

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία νότιοι 3 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια από αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-02-2020

Στα δυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου από το απόγευμα θαεκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.  θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.