Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ηλεία: Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια με αναστολή για εμπρησμό, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος



Σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε ένας 58χρονος για εμπρησμό στην Ηλεία. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Κατά την προσαγωγή του είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

Ένας 58χρονος άνδρας που είχε συλληφθεί για εμπρησμό από πρόθεση στην Ηλεία, πέρασε Αυτόφωρο, καταδικάστηκε σε τρία έτη φυλάκισης με αναστολή, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο άνδρας που κατοικεί στην περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας είχε συλληφθεί την Πέμπτη από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής ως ύποπτος για τη φωτιά που είχε ξεσπάσει πρόσφατα στην περιοχή.

Κατά την προσαγωγή του, φέρεται να επιτέθηκε στον οδηγό του οχήματος το οποίο και ακινητοποιήθηκε με αποτέλεσμα, το όχημα που ακολουθούσε να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο του Ανακριτικού. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ ελαφρά τραυματίστηκανδύο υπάλληλοι του Ανακριτικού, όπως μετέδωσε το τοπικό ΜΜΕ, patrisnews.com.

Το πρωί της Παρασκευής, ο 58χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, στο δικαστικό μέγαρο στον Πύργο. Η υπόθεσή του παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, όπου και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ήταν υπαιτιότητα σε πρόκληση τροχαίου ατυχήματος, εμπρησμός από πρόθεση για την πυρκαγιά στην Παλαιοβαρβάσαινα, δήλωση ψευδών στοιχείων και πρόκληση σωματικής βλάβης σε ανθρώπους των Αρχών.

Ο άνδρας άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα συνεχίσει την έρευνα για τυχόν εμπλοκή του άνδρα σε άλλες υποθέσεις εμπρησμού.