Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ιεράπετρα: Άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε mini bus που τον μετέφεραν



Ρώσσος τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή στην Ιεράπετρα έπειτα από αδιαθεσία που ένιωσε κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος που περνούσε τις διακοπές του σε ξενοδοχείο της Ιεράπετρας, το μεσημέρι της Πέμπτης μπήκε στην πισίνα.

Λίγο μετά, αισθάνθηκε αδιαθεσία και με δυσκολία κατάφερε να βγει από την πισίνα. Ενημέρωσε τη σύζυγό του πως δεν ένιωθε καλά. Έτσι, κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Η απάντηση που έλαβαν ήταν πως δεν μπορούσε να πάει στο σημείο το ασθενοφόρο διότι βρισκόταν σε κάποια άλλη διακομιδή και άλλο όχημα δεν υπήρχε σε κοντινή απόσταση.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου υποχρεώθηκαν να μεταφέρουν με mini bus τον 65χρονο στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ο οποίος παρελήφθη από τους γιατρούς χωρίς τις αισθήσεις του.

Ωστόσο, προηγουμένως είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες στον 65χρονο από ένα νοσηλευτή που βρισκόταν στο ξενοδοχείο και εκείνος τον συνόδευσε έως το νοσοκομείο. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ωστόσο η καρδιά του άτυχου άντρα είχε σταματήσει.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν διακομιζόταν έγκαιρα από διασώστες του ΕΚΑΒ και είχε μεταφερθεί άμεσα στο κοντινότερο νοσοκομείο;