Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 -

Ιδιοκτήτης ΟΠΑΠ στα Τρικαλα: Σκηνοθέτησε ληστεία για 10.000 ευρώ για να... ξεχρεώσει!


Στα Τρίκαλα ένας ιδιοκτήτης πρακτορείου του Ο.Π.Α.Π. φαίνεται πως δεν είχε προετοιμάσει αρκετά καλά το... σχέδιό του και έκανε το λάθος να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα ληστείας με λεία όση ήταν και τα... χρέη που δεν είχε να πληρώσει! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον ξεσκέπασαν μέσα σε λίγη ώρα και του έβαλαν χειροπέδες.
 
Ο 45χρονος πράκτορας τηλεφώνησε το βράδυ Δευτέρας στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και ισχυρίστηκε ότι δύο άγνωστοι με καλυμμένα χαρακτηριστικά εισέβαλαν στο πρακτορείο του, τον χτύπησαν και του άρπαξαν με την απειλή πιστολιού ένα τσαντάκι που περιείχε 10.000 ευρώ. Δεν υπολόγισε, όμως, ότι τα γύρω καταστήματα είχαν κάμερες ασφαλείας κι ότι οι αστυνομικοί θα εξέταζαν το υλικό που κατέγραψαν.
 
Στα πλάνα από την ώρα που υποτίθεται ότι έγινε η ληστεία δεν φαίνεται να μπαίνουν ή να βγαίνουν από το πρακτορείο ληστές. Έτσι, μετά τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, ο πράκτορας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είχε οφειλές που δεν μπορούσε να εξοφλήσει και γι' αυτό κατήγγειλε την υποτιθέμενη ληστεία. Ο 45χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων που του άσκησε δίωξη για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και άσκοπη κινητοποίηση αρχής.