Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

22 °C

Σήμερα, 20. Αυγούστου 2019

Η κόρη του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του ξεσπάΗ ανάρτηση της νεαρής φοιτήτριας της Φαρμακευτικής Γιώτας Μαρίας Φλώρου, κόρης του αδικοχαμένου Φαρμακοποιού, που δολοφονήθηκε από τις σφαίρες του κατασκευαστή Παύλου Ιωαννίδη συγκλονίζει...

Μαρία Γιαχνάκη

Η οικογένεια με θρήνο ανείπωτο αλλά με αξιοπρέπεια προσπαθεί να διαχειριστεί το γεγονός  της δολοφονίας. Την οικογένεια την γνωρίζω καλά και βλέπω το μεγαλείο της ψυχής τους και τον τρόπο με τον οποίο σεβάστηκαν ακόμη και τις διαδικασίες της έρευνας περιμένοντας σιωπηλά τη δικαίωση.

Ο άνθρωπός τους, που ήταν φιλάνθρωπος, σεμνός, εργατικός και υποδειγματικός οικογενειάρχης έπεσε ύπουλα νεκρός από έναν παλιό οικογενειακό φίλο, κατασκευαστή οικοδομών, επειδή ο καθομολογίαν δράστης δεν ήθελε να του δώσει πίσω 300.000 ευρώ που του χρωστούσε για χρόνια, παρόλο που τα δικαστήρια τον είχαν καταδικάσει.

Προετοίμασε λοιπόν την δολοφονία από ότι είπε και ο ίδιος στην ομολογία του στους αστυνομικούς , βρήκε όπλο και διάλεξε να πάει στο σπίτι του φαρμακοποιού το Σάββατο το πρωί και τον περίμενε να βγει από το γκαράζ του με το αυτοκίνητο, και πολύ απλά τον πυροβόλησε παντού αλλά και στο κεφάλι από όπου προήλθε ο θάνατος, διότι του άνοιξε το κρανίο. Όσο σκληρό και να ακούγεται αυτή είναι η αλήθεια. Πήγε εκεί έξω από το σπίτι του την ώρα που η κόρη του και η σύζυγός του ήταν μέσα και δεν τον σταμάτησαν ούτε τα ουρλιαχτά της κόρης που βγήκε στο μπαλκόνι όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Όλα αυτά έγιναν ένα ήσυχο πρωινό που ο Βασίλης Φλώρος πήγαινε στο κτελ να στείλει ένα δέμα με τρόφιμα στο γιο του που σπούδαζε στην Πάτρα. Όλα αυτά έγιναν ακριβώς δίπλα από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας όπου στο πλαινό φυλάκιο του υπουργείου βρισκόταν ένας νεαρός φαντάρος. Όλα αυτά έγιναν την ώρα που τα απεναντι σπίτια είχαν ανοίξει τα παραθυρά τους για να μπει ο φθινοπωρινός ήλιος και το πρωινό αεράκι.

Τώρα ο καθομολογίαν δράστης ο οποίος ζήτησε ψυχιατρική εξέταση βρίσκεται στο ψυχιατρείο. Τον εξέτασαν τρεις ψυχίατροι, ένας του δημοσίου, ένας της οικογένειας του θύματος κι ένας του δράστη.

Συμφώνησαν όλοι ότι δεν είχε καμία ψυχική διαταραχή όπως είπαν μετσξύ τους οι ίδιοι και μετά από 2,5 μήνες, η γνωμάτευση του ψυχιάτρου του δημοσίου που είχε προφορικά συμφωνήσει ότι δεν είχε ψυχική διαταραχή με τους συναδέλφους του, έγραφε άλλα συμπεράσματα για τα οποία τώρα η οικογένεια του θύματος κατέθεσε αναίρεση. Αυτό έχει αποσιωπηθεί δυστυχώς από όσους παρουσίασαν το θέμα.

Κάθε βήμα που κάνει η πλευρά του δράστη για να κερδίσει την εύνοια των δικαστηρίων φαίνεται να ταράζει την οικογένεια που προσπαθεί με αξιοπρέπεια να διαχειριστεί τη δολοφονία του πατέρα και συζύγου Βασίλη Φλώρου.

Ως τώρα περνούσαν το δράμα τους σιωπηλά, με κλειστές πόρτες αλλά με την στήριξη όλου του φιλικού και οικογενιακού τους περιβάλλοντος όμως με όλες αυτές τις δημοσιεύσεις που γίνονται από πλευράς του δράστη με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα στην δίκη για τον ίδιο  τους οργίζει και τους προετοιμάζει όπως φαίνεται να αντιδράσουν. “Σηκώνει το όπλο κάθε μέρα πάνω στον πατέρα μου και σε έμας με αυτά που δημοσιεύουν λέει η κόρη του διαρκώς “

 Η ανάρτησή της στη σελίδα της στο Face book έχει γι άλλη μια φορά συγκλονίζει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

"Ο πατέρας μου, Βασίλειος Φλώρος,δολοφονήθηκε την 8η Σεπτεμβρίου, έξω από το σπίτι μας. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που ζούμε. Και τι να αντιμετωπίσεις? Την απώλεια? Το οτι δεν θα ξαναδείς το μπαμπά σου? Το οτι δε θα σε ξανααγκαλιάσει? Το οτι δε θα ξαναχτυπήσει το κινητό σου απο το τηλέφωνό του? 'Η στο τέλος,το δολοφόνο που σκότωσε εν ψυχρώ,τον συνέλαβαν, ομολόγησε κυνικότατα και προσπαθεί ακόμα να προσβάλλει τη μνήμη του πατέρα μου? Που προσπαθεί με εντυπωσιασμούς, να καταφέρει τι? Να δείξει τι? Τι πιο ξεκάθαρο, από τα γεγονότα? Από το οτι πυροβόλησε τόσες φορές, άκουσε τις φωνές μου, άλλαξε τα ρούχα του, πέταξε το όπλο, πήγε σε μνημόσυνο σε κοντινό νεκροταφείο? Τι πιο κυνικό από όλα αυτά και προμελετημένο? Άκουσε τις απεγνωσμένες φωνές μου και συνέχισε ανενόχλητος τον ψύχραιμο βηματισμό του.Τι πιο ξεκάθαρο από όλα αυτά? Τον σκότωσε μια φορά εκείνη την 8η Σεπτεμβρίου και από τότε ,τον σκοτώνει κάθε μέρα με ψευδείς ανακοινώσεις εντυπωσιασμού. Αλλά επειδή ο πατέρας μου γεννήθηκε, έζησε και έφυγε καθαρός,αυτό θα είναι αρωγός για τη καταδίκη του κυνικού φονιά!!!"