Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Η κόρη σου σκότωσε άνθρωπο, δώσε μας 35.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερη»



Θύμα μιας από τις πολλές και διάφορες απάτες που σκαρφίζονται οι αετονύχηδες για να αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς έπεσε πριν από λίγες ημέρες μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Μαρούσι. Οι δράστες εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί και κατάφεραν να της αποσπάσουν 12.000 ευρώ μέσα από το σπίτι της!

Όλα ξεκίνησαν όταν η κόρη της γυναίκας έφυγε από το σπίτι στο Μαρούσι όπου είχε πάει για να την επισκεφθεί. Περίπου 45 λεπτά αργότερα η γυναίκα λαμβάνει ένα τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν μια νεαρή σε ηλικία γυναίκα (η οποία, μάλιστα, φαινόταν σα να έχει κυπριακή προφορά) η οποία της συστήνεται ως αστυνομικός της ασφάλειας.

Η άγνωστη χωρίς να χάσει χρόνο της λέει πως πριν από λίγη ώρα η κόρη της γυναίκας ενεπλάκη σε τροχαίο αποτέλεσμα του οποίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ενός ανθρώπου. Όπως εξήγησε η «αστυνομικός» η κόρης της γυναίκας, κρατείται και θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη εκτός κι αν «τα βρουν με άλλο τρόπο».

Η γυναίκα ρώτησε την «αστυνομικό» πως μπορεί να γίνει αυτό και εκείνη της απάντησε πως θα πρέπει να της δώσει 35.000  ευρώ και εκείνη θα «περάσει» το συμβάν ως «τροχαίο με εγκατάλειψη» και όλα θα τελειώσουν εκεί δεδομένου πως στην περιοχή δεν υπήρχαν… κάμερες.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, μέσα στον πανικό της, δέχθηκε αλλά εξήγησε πως δεν είχε 35.000 ευρώ αλλά μόνο… 12.000 ευρώ! Η «αστυνομικός» δέχθηκε αμέσως και είπε πως σε λίγη ώρα θα στείλει έναν άλλο αστυνομικό από το σπίτι της για να παραλάβει τα χρήματα.

Πράγματι, μετά από λίγη ώρα ένας νεαρός έφτασε στο σημείο, πήρε το φάκελο με τα λεφτά και λίγο πριν φύγει είπε στην γυναίκα να τηλεφωνήσει στην κόρη της μετά από 45 περίπου λεπτά, ώστε να έχει προλάβει να… αφεθεί ελεύθερη.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν η ηλικιωμένη γυναίκα τηλεφώνησε στην κόρη της για να δει αν πράγματι αφέθηκε ελεύθερη. Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί, ειδοποίησε την Αστυνομία αλλά πλέον οι δράστες είχαν γίνει «καπνός».