Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

''Η κοινωνία πρέπει να ευαισθητοποιηθεί για τις ανάγκες των τυφλών''δήλωσε ο Π.Παυλόπουλος



Την συμβολή του «Φάρου Τυφλών» στη στήριξη των τυφλών συνανθρώπων μας υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του στην Καλλιθέα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης της Κοινωνίας ως προς τις ανάγκες των τυφλών συμπολιτών μας και υπενθύμισε, τι έχουν δώσει τυφλοί συνάνθρωποι μας στο κοινωνικό σύνολο, και τι μπορούν να δώσουν ακόμα.

 

Αφού συνεχάρη τον «Φάρο Τυφλών» για την τόσο αποτελεσματική λειτουργία του, από το 1946, επισήμανε ότι η προσφορά τους είναι τεράστια, γιατί βοηθάνε τον τυφλό συνάνθρωπο, να βλέπει καλύτερα -ιδίως σε δύσκολους καιρούς- με τα μάτια της ψυχής, με τα μάτια της καρδιάς, για να μπορεί -και με τα μέσα της τεχνολογίας, που έχουμε σήμερα- να δημιουργήσει ο ίδιος, να υπερασπισθεί την αξία του, ως Ανθρώπου, να αναπτύξει την προσωπικότητά του. Και έτσι και ο ίδιος να συμβάλει, να προσφέρει, αυτό που μπορεί στο κοινωνικό σύνολο.

«Μιλάμε στην Ελλάδα, και αλλού, για Ισότητα. Λέμε, ότι είναι μια μεγάλη Αρχή και την σεβόμαστε όλοι. Η ουσία της Ισότητας, αν την δούμε στην βάση της, είναι η ισότητα στην αφετηρία, ισότητα στις ευκαιρίες. Αν δεν δώσουμε σε καθένα την δυνατότητα να ξεκινάει από την ίδια αφετηρία με τους άλλους, τότε από εκεί και πέρα δεν τον αφήνουμε να παρουσιάσει αυτά που μπορεί και στην ουσία δεν σεβόμαστε ούτε την αξία του, ούτε την προσωπικότητά του» υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρέπει να ζητάμε συγνώμη, διαρκώς, για το πόσοι άνθρωποι, πόσοι τυφλοί στο παρελθόν χάθηκαν, προσωπικότητες, και δεν μπόρεσαν να προσφέρουν αυτό που θα ήταν δυνατόν να προσφέρουν, ακριβώς επειδή δεν τους δόθηκε αυτή η δυνατότητα.

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι « Είμαστε όλοι εδώ για να σας πούμε ότι θα είμαστε κοντά σας, πέρα και έξω από κόμματα, πέρα και έξω από οποιεσδήποτε διαφορές, όλοι μαζί γιατί το αξίζετε. Κι εγώ μαζί με όλους εκείνους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη να παίρνουν αποφάσεις, θα είμαι κοντά σας και ελπίζω να μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να βρεθώ εδώ».