Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η αποκάλυψη του Γεωργίτση για το χαστούκι στην Λάσκαρη στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες»



Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο ο αιφνίδιος θάνατος της Ζωής Λάσκαρη, η οποία έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης, με τον οποίο είχε συμπρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, μιλά με τα καλύτερα λόγια για την καλή του φίλη και συνάδελφο, και θυμάται ένα περιστατικό από την ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες», στην περίφημη σκηνή με το χαστούκι.

«Οι θαλασσιές οι χάντρες ήταν η ταινία που αγαπούσε πιο πολύ από όλες, τη θεωρούμε ότι είναι η καλύτερή μας ταινία. Εκεί υπάρχει βέβαια και η περίφημη ιστορία με το χαστούκι που της έδωσα, το οποίο ήταν ένα αρκετά ισχυρό χαστούκι, και βεβαίως θα μπορούσε να μην είναι αληθινό. Ο Δαλιανίδης όμως μου ζήτησε να είναι αληθινό, διότι ήθελε και μία αληθινή αντίδραση από τη Ζωίτσα. Εγώ δεν είχα καμία διάθεση να δώσω ένα χαστούκι στη Ζωίτσα, με πίεσε όμως ο Δαλιανίδης. Της το έδωσα, και πριν προλάβει να διαμαρτυρηθεί σε εμένα, μπήκε ο Δαλιανίδης στη μέση και της είπε ότι ήταν δική του η πρωτοβουλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αγαπημένος ηθοποιός.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης, μάλιστα, αποκάλυψε πως όταν είδε για πρώτη φορά τη Ζωή Λάσκαρη «έπεσε ξερός» από την ομορφιά της. «Ήταν σαν τον ήλιο, που δεν μπορείς να τον δεις, δεν μπορείς να τον κοιτάξεις κατάματα, σε θαμπώνει», είπε.