Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η απάντηση Μαξίμου στη Λαγκάρντ: Μεγάλη ανοησία η κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση



Η πορεία της διαπραγμάτευσης ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

 «Η στρατηγική της κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μια ανοησία, που οφείλουμε όλοι, να αποτρέψουμε» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη.

«Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου» αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ σε ότι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας σημειώνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες, στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί, η συντριπτική πλειοψηφία διαρροών των WikiLeaks».

Η απάντηση αυτή ανοίγει νέο κύκλο στον πόλεμο του ΔΝΤ με την κυβέρνηση και είναι σαφές πλέον ότι έχουν διαρραγεί οι σχέσεις των δύο πλευρών  εν μέσω μιας ανοικτής διαπραγμάτευσης.

Αναφορά με τις υποκλοπές και διαρροές η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να αποκρούει τις αιτιάσεις ότι η καταγραφή των συνομιλιών έγιναν στην Αθήνα και χαρακτηρίζει ασφαλή την Ελλάδα, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει το Ταμείο.