Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η 27η Απριλίου ημερομηνία ορόσημο για την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό



Αν έχουμε κερδίσει το στοίχημα του Πάσχα και αν όλα πάνε καλά τότε στις 27 Απριλίου θα ξέρουμε πότε θα αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Την 27η Απριλίου θεωρούν ημερομηνία ορόσημο στην κυβέρνηση για να φανεί πότε θα αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι στις 27 Απριλίου και αν έχει κερδηθεί το στοίχημα του Πάσχα θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις.

Όπως λέει το ρεπορτάζ, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί άρση των μέτρων εκείνη την ημέρα αλλά υπάρχει περίπτωση να ανακοινωθεί το πρώτο χρονικό ορόσημο άρσης κάποιων μέτρων έπειτα από 2 εβδομάδες.

Αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό στον ψυχολογικό τομέα καθώς στις 27 Απριλίου θα έχει συμπληρωθεί πάνω από ένας μήνας μέτρων περιορισμού και οι πολίτες θα πρέπει να νιώσουν με κάποιον τρόπο ότι έχουν πιάσει τόπο οι θυσίες τους και πως από τον Μάϊο θα υπάρξει η πρώτη μερική επιστροφή στην κανονικότητα.

Όπως τονίζεται επίσης από την Καθημερινή, στο Μαξίμου έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το πως θα αρχίσει η μερική άρση των μέτρων.

Με ποια σειρά όμως θα ξεκινήσει η άρση των μέτρων; Θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία; Ή θα ξεκινήσουν κάποιες εμπορικές δραστηριότητες;

Αυτό θα αποφασισθεί πολύ σύντομα γιατί αναπόφευκτα το σχέδιο της επόμενης ημέρας πρέπει να καταστρωθεί αν δεν έχει ήδη να καταστρώνεται…