Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Χρυσή Αυγή: Σήμερα κρίνεται το αίτημα αναβολής της δίκης



Με την ανακοίνωση δύο αποφάσεων, συνεχίζεται σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το αίτημα αναβολής της δίκης, που έχει θέσει η υπεράσπιση του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας. Και από την απόφαση που θα λάβουν οι δικαστές θα εξαρτηθεί αν η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει επί της ουσίας σε δεύτερο βαθμό.

Στο μεταξύ οι δικαστές αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για τα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης ποινής που έχουν υποβάλει τέσσερις  κατηγορούμενοι επικαλούμενοι προσωπικούς και οικονομικούς λόγους, με την εισαγγελέα της έδρας να εισηγείται την απόρριψη των αιτημάτων. Μεταξύ αυτών και ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός ο οποίος, μάλιστα, δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος».

Από τους συνολικά 56 κατηγορούμενους στην υπόθεση θα δικαστούν, σε δεύτερο βαθμό, οι 54 καθώς ένας έχει φύγει από τη ζωή ενώ ένας παραιτήθηκε από την έφεση

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο εδώλιο κάθισαν συνολικά 16 κατηγορούμενοι με μόλις τέσσερις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται στο δικαστήριο καθώς η πλειοψηφία επέλεξε να μην προσέλθει και να εκπροσωπηθεί  από τους συνηγόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβουν 146 μάρτυρες  κατηγορητηρίου με πρώτους τους γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα.