Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία στη Σαμοθράκη – Την Τετάρτη το επόμενο δρομολόγιο πλοίου



Συνεχίζεται  η ταλαιπωρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαμοθράκης καθώς από τις 6 Αυγούστου μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δρομολόγια πλοίων μόνο για δύο 24ωρα.

Το επόμενο πλοίο αναμένεται να φτάσει στο νησί την Τετάρτη και αυτό αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Η περιπέτεια για τη Σαμοθράκη ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου όταν ακινητοποιήθηκαν με βλάβη τα δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία που εξυπηρετούσαν το νησί.

Με παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας βρέθηκε λύση για δύο ημέρες – στις 9 και 10 Αυγούστου – με το πλοίο ANAX.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να δρομολογηθεί το μεγαλύτερο πλοίο «AZORES EXPRESS» το οποίο, όμως, αρχικά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο του δρομολόγιο το βράδυ της Κυριακής ενώ για τον ίδιο λόγο δεν εκτέλεσε και το δρομολόγιο το πρωί της Δευτέρας.

Το βράδυ της Δευτέρας η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «AZORES EXPRESS» ανακοίνωσε ότι αποδρομολογεί οριστικά το πλοίο λόγω… ελλιπούς εγκατάστασης του λιμανιού της Καμαριώτισσας.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, αργά το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι δρομολογείται το Andros Jet στην γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη το οποίο όμως θα φτάσει την Τετάρτη και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Ο προγραμματισμός – αν ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες – είναι το καταμαράν να πραγματοποιεί καθημερινά τρία δρομολόγια από την Πέμπτη. Το Andros Jet έχει δυνατότητα να αναπτύσσει 37 κόμβους ταχύτητα έχει μεταφορική δυνατότητα 600 ατόμων και 75 οχημάτων.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας, ανακοίνωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στα δωμάτια που νοίκιαζαν, προσφορά των επιχειρηματιών, ενώ εκπτώσεις θα γίνονται από τα καταστήματα της Καμαριώτισσας. Επιπλέον, παραχωρήθηκε το γυμναστήριο του Λυκείου Σαμοθράκης.