Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Χίος: «Τον σκότωσα γιατί πείραξε την κοπέλα μου»



Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Χίο από το άγριο φονικό στο χωριό Λιθί της όπου ένας 25χρονος σκότωσε με ένα μαχαίρι έναν 40χρονο, πατέρα δύο παιδιών.Ο 25χρονος που μαχαίρωσε θανάσιμα τον 40χρονο πατέρα δύο παιδιών, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ομολόγησε την πράξη του.

Σύμφωνα με το protothema.gr, είπε κυνικά στους αστυνομικούς που έφτασαν αμέσως στο σημείο, όταν ενημερώθηκαν για το συμβάν, ότι  «τον σκότωσα γιατί πείραξε την κοπέλα μου», ενώ δεν προέβαλε καμία αντίσταση όταν αυτοί του πέρασαν τις χειροπέδες.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με το politischios.gr, στις 03:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο 25χρονος δράστης, μαχαίρωσε τον 40χρονο στο στήθος με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του με την αστυνομία να ερευνά τα ακριβή αίτια, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιθανά να αποδίδεται σε παραξήγηση από την πλευρά του δράστη θεωρώντας ότι ενόχλησε την κοπέλα του.

Ο δράστης συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Χίου ενώ το πτώμα του άτυχου 40χρονου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για νεκροψία – νεκροτομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης με την κοπέλα του είχαν φθάσει πρόσφατα στο νησί για να δουλέψουν μαζί στο μαγαζί του πατριού του δράστη. Μάλιστα ο 25χρονος ερχόταν ανά διαστήματα στην Χίο για διακοπές και η οικογένειά του είχε αποφασίσει να ανοιχτεί και επιχειρηματικά στο νησί.

Το θύμα είχε πάει για ποτό στο συγκεκριμένο μπαρ κι ενώ είχε πιει, σύμφωνα με τους μάρτυρες που ήταν μπροστά στο περιστατικό, άρχισε να παρενοχλεί την κοπέλα του δράστη την ώρα που σέρβιρε ποτά στους θαμώνες του μαγαζιού.

Τότε ξεκίνησε μια λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στο θύμα και τον δράστη με αποτέλεσμα να καταλήξει σε μια μεταξύ τους συμπλοκή με τον 25χρονο να παίρνει το μαχαίρι και να τραυματίζει θανάσιμα τον 40χρονο.

Θύμα και θύτης, γνωρίζονταν προσωπικά, αφού και οι δύο διατηρούσαν καταστήματα στην παραλία του χωριού.

Τι λέει ο πρόεδρος της κοινότητας

Το θύμα δεν είχε δώσει δικαιώματα ποτέ, ήταν οικογενειάρχης λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Σταμάτης Κολώτος.

«Ξέραμε καλά το θύμα τον συγχωριανό μας. Το άλλο το παιδί είχε έρθει πρόσφατα στην Χίο για την καφετέρια που άνοιξε πάνω στο χωριό εκεί που έγινε το φονικό. Στο ξαφνικό έγινε αυτό. Το θύμα ήταν οικογενειάρχης, με το μαγαζί του κάθε πρωί στην ώρα του το άνοιγε. Δεν είχε δώσει δικαιώματα ποτέ. Έχει και δύο παιδιά η κόρη του 17 και ο γιος του 15 ετών. Είχε ένα οβελιστήριο κάτω στην παραλία του χωριού.

Δεν υπάρχει κάτι να πεις σε αυτή την περίπτωση. Σε εμάς τέτοια συμβάντα δεν έχουν συμβεί ποτέ οπότε είναι κάτι που μας έχει αφήσει όλους παγωμένους».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της κοινότητας πρόσθεσε: «Πολλά έχουν ακουστεί αλλά επειδή το περιστατικό έγινε σε ώρα που ουσιαστικά δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος στο χωριό, 3.30 τα ξημερώματα και οι περισσότεροι το μάθαμε στις 6 το πρωί, δεν ξέρουμε τι έγινε. Ο πατριός του 25χρονου είχε ανοίξει πριν μια εβδομάδα το μαγαζί εδώ στο Λιθί. Η μητέρα του δράστη είχε αγοράσει και σπίτι και ερχόταν περιστασιακά ανά δύο χρόνια. Ο δράστης είχε να έρθει εδώ στο χωριό τουλάχιστον 6-7 χρόνια από το ’13-’14. Δεν έχουν καταγωγή από εδώ απλά πήραν σπίτι.

Δεν γνωρίζουμε αν κοίταξε το θύμα την κοπέλα του 25χρονου. Αλλά και ό,τι και να έγινε δεν δικαιολογείται να σηκώσει μαχαίρι. Η κοπέλα είχε έρθει μαζί με τον δράστη για δουλειά στο μαγαζί».