Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Χιονόπτωση στα ορεινά του Πηλίου..



Χιονόπτωση ξεκίνησε σήμερα το πρωί στα ορεινά του Πηλίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα.

Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή, ενώ βροχοπτώσεις σημειώνονται στο Πολεοδομικό Συγκρότημα και σε αρκετά σημεία του νομού.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, που κοινοποίησε το Λιμεναρχείο Βόλου, σήμερα και αύριο αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και πεδινές περιοχές και θυελλώδεις άνεμοι από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 7 και στα πελάγη 8 Μποφόρ. Κατόπιν τούτου «συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου».

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Μαγνησία, μετά τις «ανοιξιάτικες» μέρες που προηγήθηκαν, με τον Θεοφάνη Τακούδη, υπεύθυνο του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τα φαινόμενα θα διαρκέσουν 24 περίπου ώρες και δεν αναμένεται να έχουν έντονα χαρακτηριστικά.

Η νέα επιδείνωση του καιρού έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές του Πηλίου που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο