Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Χαρδαλιάς: Κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς το Πάσχα



Στην ανάγκη να τηρηθούν οι απαγορεύσεις συναθροίσεων σε εκκλησίες στάθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθημερινής καθιερωμένης ενημέρωσης.
Οι ναοί θα είναι κλειστοί για το κοινό, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
«Η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις. Κατευθύνσεις προς τους πιστούς. Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην Εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα. Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας».

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο Δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και στις διευκρινήσεις που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου που έχει ορίσει η ΔΙΣ, Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, σχετικά με τη συμμετοχή των πιστών στις Ιερές Ακολουθίες, τονίζοντας πως σε αυτές θα μπορεί να παρευρεθούν μόνο ο ιερέας, ο ψάλτης και ο νεωκόρος.

Δείτε τα όσα ανέφερε: